GRASSHOPPER PROGRAMMEREN VOOR BEGINNERS

Grasshopper is een nieuwe app van Google waarmee je kunt leren programmeren, gewoon op je smartphone. Je leert in deze app op een leuke manier programmeren met JavaScript.

Area 120

We hebben al vaker geschreven over de afdeling Area 120 binnen Google. Dit is een speciale afdeling van Google waar talenten de mogelijkheid krijgen om hun ideeën uit te werken zonder dat ze Google hiervoor verlaten om voor zichzelf te beginnen. De talenten kunnen binnen Area 120 aan projecten werken, en aan het eind van zo’n project financiering van Google aanvragen. Het mes snijdt zo aan twee kanten, ondernemende talenten kunnen een eigen bedrijf starten en Google neemt een belang in het bedrijf door financier te worden.

Eén van de uitvloeisels van deze afdeling is Reply, de experimentele app die slimme antwoorden kan geven op berichten van uit andere apps. Nu is er een nieuwe experimentele app met de naam Grasshopper: Learn to Code for Free in de Play Store te vinden. Met deze app kunnen beginners aan de slag met programmeren ofwel leren programmeren. Vergelijk het met het leren van een nieuwe taal met Duolingo alleen heet de taal nu JavaScript en de gebruikte app Grasshopper.

Grasshopper: Learn to Code for Free

Na het inloggen via je Google-account krijg je de basisbeginselen van programmeren te zien. Daarna volgen er quizzen waarin je het de juiste antwoorden op de vragen moet geven. Daarna volgen er meer steeds meer lessen maar ook oefeningen om de theorie in code om te zetten.

Je kunt nooit te vroeg beginnen met het leren van een nieuwe taal, Grasshopper past hier perfect bij. Hopelijk wordt de app verder ontwikkeld en andere programmeertalen toegevoegd zodat het meer beginnende programmeurs aantrekt.

Grasshopper: Learn to Code for Free downloaden

Wil je ook leren programmeren met Grasshopper: Learn to Code for Free? De app kan via onderstaande knop gedownload worden.