Freeware

Avira Free Antivirus (2017) is de gratis virusscanner van Avira. Het bevat reclame voor andere producten van Avira en installeert onnodige extra’s (Price Comparison browseruitbreiding). De score voor gebruiksgemak is de hoogste van de gratis scanners. Voor de firewall vertrouwt het programma op die van Windows.

free

Weg met CCleaner?

CCleaner is de ongekroonde koning van het opsporen en verwijderen van overbodige bestanden en resten. Toch is er een goede reden waarom we alternatief Clean Master bij je onder de aandacht brengen. Het programma heeft een andere kijk op ‘overbodige ballast’ dan CCleaner. Het spoort uiteraard de standaardrommel op van je webbrowsers en basisprogramma’s, maar kijkt ook dieper in specifieke applicaties. Zo zagen we dat iTunes allerlei back-ups bewaarde van apps. We hebben nog nooit zo snel 9 GB (!) opgeruimd.

Clean Master is veilig te gebruiken, maar je moet wel goed opletten wat je laat opruimen. De standaardprocedure ruimt alleen echte rommel op. Voor het saneren van applicatiegegevens, zoals in ons geval die van iTunes, moet je nadrukkelijk toestemming geven. Verder is Clean Master fraai vormgegeven en heeft het programma goede animaties die de verschillende acties visualiseren. Na een grondige schoonmaak met Clean Master hebben we CCleaner gedraaid. Hierbij werd op ons testsysteem nog eens 400 MB vrijgemaakt. Dit lijkt weinig, maar voor een SSD met beperkte omvang helpen alle beetjes. Clean Master stoot CCleaner nog niet van de troon, maar is wel een zeer goede aanvulling.


Firewall-beveiliger

Een firewall is onderdeel van je computerbeveiliging en werkt als een soort poortwachter bij de ‘internetdeur’. Een firewall moet ervoor zorgen dat de verkeerde programma’s niet zomaar verbinding maken met internet of dat derden vanaf internet ongeoorloofd contact maken met jouw computer. De ingebouwde firewall van Windows biedt goede basisbeveiliging. Wie uitgebreide beveiliging wenst, kan hiervoor ook een apart programma installeren. TinyWall is geen firewall-programma, maar een geavanceerde schil voor de standaard Windows-firewall. TinyWall integreert in je systeemvak, waarna je de firewall handiger kunt instellen en je verkeersstroom van en naar internet beter regelt. TinyWall heeft bijvoorbeeld een lijst met bekende malware en zal ervoor zorgen dat deze ongewenste software altijd wordt geblokkeerd. Ook kun je al het internetverkeer (tijdelijk) volledig blokkeren of juist doorlaten.

TinyWall is niet voor beginners, maar biedt gevorderde gebruikers goed gereedschap om de Windows-firewall nauwkeuriger in te stellen.


Pdf’s maken

Pdf-bestanden zijn handig omdat je ze kunt openen op elke computer en bijna elke tablet of smartphone. Met PDF24 PDF Creator wordt het eenvoudig om zelf pdf-bestanden te maken. PDF24 PDF Creator installeert een virtuele pdf-printer die je kunt gebruiken vanuit alle Windows-programma’s, bijvoorbeeld Word, Photoshop of je webbrowser. Het enige wat je hoeft te doen is een afdruk maken naar de PDF24 PDF-printer. Het programma vraagt je wat je wilt doen. Je kunt het bestand bewaren met de knop Pdf opslaan. Met de knop Pdf verzenden wordt het pdf-bestand als bijlage aan een mailtje gehangen.

Naast het maken van pdf-bestanden kan PDF24 PDF Creator bestaande pdf’s ook bewerken. De mogelijkheden op dit vlak zijn beperkt, maar het is bijvoorbeeld wel eenvoudig om de inhoud van een document te roteren.


Gewiste Bestanden Terughalen

Als het om software gaat is er voor elk wat wils. Elders op deze pagina’s zagen we een programma om software mee te verwijderen, maar het omgekeerde kan natuurlijk ook. Wie per ongeluk bestanden heeft gewist of zelfs een complete schijf heeft geformatteerd wil maar één ding: het verwijderde materiaal terughalen. Voor dat doel zijn verschillende (gratis) programma’s beschikbaar zoals het onvolprezen Recuva, maar er is een nieuwe ster aan het firmament in de vorm van Disk Drill,

Dit oorspronkelijk voor Apple gemaakte programma blinkt uit in gebruiksgemak, snelheid, degelijkheid en veelzijdigheid. Met Disk Drill scant u razendsnel al uw schijven en verwisselbare media op gewiste bestanden terwijl er voor de moeilijke gevallen een ‘deep scan’-modus is. Gevonden bestanden worden netjes gerubriceerd en u kunt ze terugzetten naar een map naar keuze. En… hij maakt ook nog images!

Klik hier om Disk Drill te downloaden


PrintKey-Pro – Maakt een screenshot en bewerkt het

Op dit moment hebben we geen review voor de software: PrintKey-Pro, versie 1.05. Als u een ​​recensie voor deze software wilt schrijven, ga dan uw gang en stuur het naar ons op, en wij zullen het hier opnemen.

http://printkey-pro.nl.downloadastro.com/download/


Screen Capture + Print         Free Software

Screen Capture + Print by Infonautics GmbH SwitzerlandScreen Capture + Print is a free software for Windows™ (freeware) and allows to capture the screen content or a part of it. Then it can easily be copied to the clipboard, saved as a picture and printed directly.Download Directory List & Print